ΣΥΝΑΝΤΗΣΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ

Wezemaal – Leuven (Βέλγιο) – Από το 1978 διοργανώνονται κάθε χρόνο Συναντήσεις Ορθοδόξου Νεολαίας Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου. Εφέτος η συνάντησις έλαβε χώραν στην παμέμορφη περιοχή του Wezemaal (Leuven), στους χώρους της Ρωμαιό-Καθολικής Κοινότητος Φοκολάρε από 30 Μαρτίου έως την 1 Απριλίου 2012. Συντονιστής της Ορθοδόξου Νεολαίας Βελγιόυ ειναι ο Ιερολογ. Διάκονος Κυπριανός Ποπέσκου, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς Βελγίου. Συμμέτειχαν στην εκδήλωση 50 περίπου νέοι ορθόδοξοι απο διάφορες ενοριες και δικαιοδοσίες, αποτελούντας παιδία από διαφορετικές εθνικές και γλωσσικές παραδώσεις που επιθυμούν να μάθουν περισσότερο περι της Ορθοδόξου Εκκλησίας, της παραδώσεως της, της πνευνατικότητος της, της λειτουργικης, αλλά προπανδός να ακούσουν από τους κυρίους ομιλιτές λόγια αυθεντικής μαρτυρίας.

Οι κεντρικές εισηγήσεις παρουσιάσθηκαν από τον Αιδεσιμολ. Οικονόμον κ. Dominique Verbeke (Γάνδη), καθώς και από την κα Ελιζαβέτα Κιτανόβιτζ, εκ του Γραφείου της ΚΕΚ στις Βρυξέλλες. Το κεντρικό θέμα της συναντήσεως ήταν «Οι ορθόδοξοι χριστιανοί εν διαλόγω». Οι νέοι συμπλήρωσαν ιδέες και σκέψεις και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους στους ομιλητές. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση.

Τη συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Παντελεήμων, ο οποίος μίλησε στους νέους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος έμηνε όλη την ημέρα του Σαββάτου, καθώς και οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτοπρεσβύτερος κ. Στάυρος Τριανταφύλλου (Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως) και Πρεσβύτερος κ. Στέφανος Barbu (Άνς), κληρικός του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Την Κυριακή τελέστηκε Θεία Λειτουργία με μεγάλη κατάνυξη, σε πολλές γλώσσες (φλαμανδικά, γαλλικά, ελληνικά, ρουμανικά, ρωσσικά και αραβικά) στο παρεκκλήσιον του συγκροτήματος, προεξάρχοντος του π. Dominique Verbeke.

Βλ. τις φωτογραφίες.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: