ΘΕΡΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΑΛΛΙΑΣ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας είχε το μεσημέρι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριαρχης Βαρθολομαίος. Είναι η πρώτη συνάντηση τους μετά την εκλογή του κυρίου Φρανσουά Ολάντ στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Γαλλίας. Σύμφωνα και με πηγές της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, με την συνάντησή τους στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Πρόεδρος Ολάντ θέλησε να τιμήσει τον πρώτο τη τάξει Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και το έργο του, ιδιαιτέρως τις πρωτοβουλίες του υπέρ της προώθησης του διαλόγου των θρησκειών και της ανεκτικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Γαλλίας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία και τον κόσμο.

T6-GE6P1493

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών της Γαλλικής Κυβερνήσεως και του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, του Επισκόπου Σινώπης Αθηναγόρα και του δευτερεύοντος διακόνου Ανδρέα, ο Πρόεδρος Ολάντ και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων και συζητήθηκε και η κρίση στη Συρία και η βία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Συριακός λαός. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην  κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα ο Πρόεδρος Ολάντ υπενθύμισε τους ιστορικούς δεσμούς της Γαλλίας με τις κοινότητες αυτές και το ενδιαφέρον της για την κατάστασή τους.

T6-GE6P1465

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας απαντώντας στην συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αμέσως μετά την εκλογή του, τον προσκάλεσε σε επίσημη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να συζητήσουν “τα θέματα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα”.

“Πιστέψτε με ότι είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τας ιστορικάς σχέσεις φιλίας και κατανοήσεως μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χάρις εις την δύναμιν της προσωπικής σχέσεώς Σας με την χώραν μας, καθώς και της ανθρωπιστικού χαρακτήρος ποιμαντικής Σας εις όλον τον κόσμον”, τόνιζε ο Πρόεδρος της Γαλλίας στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που απέστειλε τον περασμένο Ιούλιο.

T6-GE6P1470

 

Πηγή: www.amen.gr

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: