ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ

Νέος Πατριάρχης Αντιοχείας εξελέγη ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ιωάννης Yazigi, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις ενορίες του Πατριαρχειου Αντιοχείας στη Δυτική Ευρώπη.

1044492-1316740Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης της διαδικασίας την εκλογή του κ. Ιωάννη, αδελφού του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου, φέρεται να στήριξε με τους εκλέκτορές του και ο τοποτηρητής του Θρόνου, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Σάββας. Η εκλογή του Πατριάρχη Ιωάννη του 10ου πραγματοποιήθηκε στο Μοναστήρι του Μπαλαμάντ στον Λίβανο, όπου το πρωί της Δευτέρας συνεδρίασε η Ιεραρχία του Θρόνου της Αντιόχειας.

Ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας γεννήθηκε το 1955 στη Λατάκια της Συρίας. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ του Λιβάνου το 1978. Την επόμενη χρονιά χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας το 1983. Μετά την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και διδακτορικό στη Λειτουργική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τίτλο “Το Μυστήριο της Βαπτίσεως: Ιστορική, Θεολογική και Λειτουργική μελέτη”. Από το 1981 μέχρι και το 2008 διετέλεσε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ. Το 1995 εξελέγη Επίσκοπος Πύργου, ενώ το 2008 εξελέγη Μητροπολίτης και μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: