ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΑΠΟΛΕΩΣ ΑΝΤΟΝΙΟΥ

Metropolitan AntonyΕνθρονίστηκε χθες, Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 ο επικεφαλής των Ουκρανών Ορθοδόξων των ΗΠΑ, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ιεραπόλεως κ. Αντώνιος. Στην τελετή ενθρόνισης παρέστησαν πλειάδα Αρχιερέων, εκπρόσωποι της Ρ/Καθολικής Εκκλησίας, περίπου 70 κληρικοί από την Μητρόπολη και πλήθος πιστών οι οποίοι ξεπέρασαν τους 500. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Ο Μητροπολίτης Ιεραπόλεως στην ομιλία του η οποία ανεγνώσθει στα αγγλικά και τα ουκρανικά, μεταξύ άλλων τόνισε την σημασία της πνευματικής πατρότητας στη ζωή της ενορίας. “Σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας, στην σημαντική αυτή ημέρα για μένα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνιος. Ενώ πρόσθεσε: “Ζητώ από ολους να προσεύχεστε για την σωτηρία της ψυχής μου, αλλά και να διακονήσω επάξια τον Κύριο”.

ierapoleos

Μετά το πέρας της ενθρόνισης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, παρέδωσε στον Μητροπολίτη Αντώνιο μια ποιμαντορική ράβδο και ανέγνωσε γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα, Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αντώνιος τέλεσε για πρώτη φορά Θεία Λειτουργία ως επικεφαλής των Ουκρανών Ορθοδόξων των ΗΠΑ.

ierapoleos6

Βλ. όλες τις φωτογραφίες.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: