ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΛΟYΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 τελέσθηκε Δοξολογία επί τη εθνική εορτή της Xώρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου Λουξεμβούργου. Στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία που ακολούθησε προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου. Υπενθυμίζεται ότι το Κράτος του Λουξεμβούργου αναγνώρισε επισήμως την Ορθόδοξη Εκκλησία το 1997.

IMG_3414

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιθαλαμηπόλος του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου κ. Ernst Moutschen, η Υπουργός Μεσαίων Τάξεων και Τουρισμού κ. Françoise Hetto-Gaasch,  ο καινούριος Πρέσβης της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος και η Δήμαρχος του Weiler-la-Tour κ. Cécile Hemmen. Τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εκπροσώπησε ο Αιδεσιμολ. κ. Georges Hellinghausen, της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Λουξεμβούργου.

IMG_3404

Στην ομιλία του, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Βελγίου κ. Παντελεήμονος, καθώς και τα ευγνώμονα συναισθήματα όλων των ορθοδόξων χριστιανών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στη Χώρα του Λουξεμβούργου, για τις μέχρι τώρα ευεργεσίες του Κράτους και το σεβασμό που αποδίδει προς το Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Υπουργού, για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Λουξεμβούργου που εκφράστηκε με την παρουσία της στην δεξίωση που ακολούθησε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού.

Βλ. εδώ τις φωτογραφίες.

IMG_3398

IMG_3396

Διαφημίσεις

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: