ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

Βρυξέλλες – Με την παρουσία πλήθος κόσμου και με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και τάξη τελέσθηκε και εφέτος η Θεία Λειτουργία και η καθιερωμένη τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας στην ενορία της Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 .

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος   από τον Ιερατικώ Προιστάμενον της Ενορίας π. Δημήτριο Σταματάκη, τον π. Σάββα Κενανίδη (εκ Θεσσαλονίκης), τον π. Θεόφιλο Pelgrims και τον Αρχιδιάκονο Εμμανουήλ Μαυρογιαννάκη .

Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας ο π. Δημήτριος καλοσώρισε στην ενορία τον νέο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Αμπελώνα του Κυρίου και του πρόσφερε εκ μέρους της ενορίας ένα ασημένιο εγκόλπιο.

Μετά πήρε τον λόγο ο κος Αλκης Ιστίρης κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου και στους διατελέσαντες Μητροπολίτες με το έργο τους. Αναφερόμενος στον νέο μας Μητροπολίτη υπογράμμισε τα προσόντα του και την σωστή και παμψηφεί εκλογή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του με την υπόσχεση ότι θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό του .

DSC08688

Τελειώνοντας εψάλη το πολυχρόνιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ο Σεβασμιώτατος Άγιος Βελγίου διένειμε την Βασιλόπιτα σε όλο το εκκλησίασμα .

Ο τυχερός που βρήκε το νόμισμα ηταν ο μικρός Μαρίνος Λουκά και πήρε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας μια ασημένια εικόνα της Αγίας Μαρίνας  .

Οι κυρίες της ενορίας πρόσφεραν σε όλους τους εκκλησιαζομένους πλούσια κεράσματα .

Βλ. τις φωτογραφίες.

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: