25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με την παρουσία πλήθους πιστών και κληρικών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 το Αρχιερατικό συλλείτουργο επί τη εορτή της γεννήσεως της Παναγίας στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας. Λεωφορεία με πιστούς κατέφθασαν απ’ όλη την επαρχία της Μητροπόλεως, και από τη Γερμανία για να συνεορτάσουν την Ιερά πανήγυρη. Με πνευματική κατάνυξη και ιεροπρεπή απλότητα τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου επισκόπου Ευμενείας κ. Μαξίμου και με τη συμμετοχή πλήθους ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο κατάμεστο από πιστούς καθολικό της ιεράς Μονής.

Moni_Asten_2014_01

Τον Θείο κήρυγμα εκφώνησε ο π. Θεολόγος Τσιρτσίδης, αναφερόμενος στην θεολογία της εορτής και την έντονη παρουσία της Υπεραγίας Θεοτόκου στη ζωή των Χριστιανών.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ετέλεσε αρτοκλασία και τρισάγιο υπέρ του μακαριστού Μητροπολίτου Λύστρων κυρού Καλλινίκου.

Asten_2014

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στην εικοσιπενταετή πλέον παρουσία της Ιεράς Μονής στην Ιερά Μητρόπολη και στην Ορθοδοξία γενικότερα. Επαίνεσε την ηγουμένη Μαρία και όλη την αδελφότητα για το δύσκολο έργο που επιτελούν και επετέλεσαν επί σειρά ετών και ευχήθηκε να συνεχίζουν απρόσκοπτα το μοναστικό έργο τους.

Έπειτα ακολούθησε δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: