ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ OSSEEL, ΚΛΗΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΗΜΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρέτησαν τον μακαριστό π. Σιλουανό Osseel, πρώην Ιερατικό Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Eindhoven της Ολλανδίας, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα Γάνδης .

Την παραμονή το απόγευμα 23 Απριλίου 2015 έγινε η υποδοχή του λειψάνου του στον Ιερό Ναό, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο από κληρικούς της αρχιερατικής περιφέρειας.

IMG_7925

Την επομένη στις 9:30 ξεκίνησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου με τη συμμετοχή οκτώ κληρικών. Στη συνέχεια στις 11:00 ακολούθησε η Εξόδιος Ακολουθία η οποία τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, συμπαραστατούμενος από οκτώ κληρικούς. Λίγο πριν το τέλος τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας.

IMG_7917

Τον πολύ αγαπητό μακαριστό ιερέα τίμησαν με την παρουσία τους, ο Επίσκοπος Δοσίθεος του Πατριαρχείου Γεωργίας, πλήθος κληρικών της Μητροπόλεως καθώς και άλλων ορθοδόξων παρουσιών στο Βέλγιο και Ολλανδία, μοναχές από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ της Αγγλίας και από την Ιερό Μονή των Γενεθλίου της Θεοτόκου Asten της Ολλανδίας, καθώς και πλήθος λαϊκών η οποίοι γνώριζαν και αγαπούσαν τον μακαριστό π. Σιλουανό, ο οποίος επί 35 έτη διακονούσε πιστούς της περιφέρειας της Φλάνδρας και της Ολλανδίας.

IMG_7957

Έπειτα στην τελευταία του κατοικία ακολούθησε όλο το εκκλησίασμα όπου έψαλαν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη.

IMG_7951

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: