ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΡΩΑΔΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου προσκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28ης Αυγούστου 2015 ο νεοεκλεγείς, εψηφισμένος Επίσκοπος Τρωάδος Πέτρος, βοηθός επίσκοπος παρά τω Σεβασμ. Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, ώστε να αποδεχθεί την εκλογή του με το μικρό Μήνυμα.

Τρωάδος Πέτρος

Στην αντιφώνησή του ο εψηφισμένος Επισκόπου Τρωάδος Πέτρος εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη στον Οικουμενικόν Πατριάρχην, προς τον οποίον υπέβαλε απόλυτη αφοσίωση και αδιάκριτη υπακοή, καθώς και στους Συνοδικούς Αρχιερείς για τη θετική ανταπόκριση στην ευμενή κρίση του Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του Σεβασμ. Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου.

11900080_10153175751587582_8796907232838624608_n

Στη συνέχεια, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία των Αρχιερέων της Συνόδου, της Πατριαρχικής Αυλής αλλά και άλλων κληρικών και λαϊκών προσκυνητών ο νέος εψηφισμένος Επισκόπου Τρωάδος Πέτρος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος κατά την οποία του ανακοινώθηκε εν Εκκλησία η εκλογή του στην οποία και απάντησε με το κείμενο της Ευχαριστίας για την γενομένη ευαρέσκεια της Εκκλησίας προς το πρόσωπό του αποδεχόμενος το γεγονός με ευγνωμοσύνη.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Μηνύματος ο εψηφισμένος Επισκόπου Τρωάδος Πέτρος δέχθηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές των Αρχιερέων, των κληρικών της Αυλής αλλά και των παρισταμένων προσκυνητών.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...


%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: